Yoff Kau - BodyWorks Studio - Bowen techniek

Bowen Techniek

Een slimme en gevoelige man genaamd Tom Bowen uit Australië ontwikkelde in het begin van de 20e eeuw een techniek die via het manipuleren van de fascie (bindweefsels) je lichaam (en dus geest) een stimulans geeft om het zelfgenezende vermogen in te schakelen. Dit is weefsel dat elke spier, elke pees, elke cel omgeeft. Het is dus belangrijk weefsel. Weefsel waar je letterlijk niet omheen komt. Inmiddels hebben de moderne geneeskunde en de wetenschap kunnen onderschrijven hoe belangrijk dit weefsel is, o.a. bij het overbrengen van zenuwprikkels, het vervoeren van lymfevocht en nog veel meer.

De techniek is heel zacht en niet indringend, niet zozeer in het effect, want dat kan heel groot zijn, maar meer in de ervaring van het ondergaan. Trouwens ook voor de behandelaar!!! Het is een techniek die je als behandelaar tot op hoge leeftijd kunt blijven uitvoeren. Bijzonder is wel dat de prikkels in heel kleine beetjes worden uitgedeeld en dat daar tussendoor steeds door de behandelaar pauzes worden ingelast, waarbij hij zelfs de behandelkamer verlaat. Dat is even wennen, maar het geeft je lichaam de tijd om waar nodig te kunnen reageren en integreren. De meeste reacties vinden zelfs plaats als er niemand in de buurt is! Des te meer een bewijs dat jouw lijf het werk doet. The body works!!!

Een behandeling duurt in de regel ongeveer 30 tot 60 minuten, of zo lang als nodig is.
De behandeling wordt een paar keer herhaald, dat wil niet zeggen altijd exact dezelfde manipulaties per behandeling. De behandeling vindt plaats op een regelmatige frequentie, dus elke volgende behandeling na ongeveer een week. Tijdens de periode dat je Bowen ondergaat is het af te raden andere therapievormen te ondergaan. Er wordt een bepaalde weg ingeslagen die reacties vraagt van je lichaam. Deze hebben hun tijd nodig om zich te zetten, om als het ware uit te werken. Wel is belangrijk om te blijven bewegen (met gezonde mate), goed rust te nemen en veel water te drinken.

Na drie behandelingen moet duidelijk zijn of dit voor jou de juiste manier van benaderen is. Vaak is dan de klacht waarvoor je aanvankelijk kwam aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen en nog wat klachten die je jezelf misschien niet bewust was zijn ook ineens veranderd of verdwenen. Gekozen kan worden om een paar keer per jaar een controle behandeling af te spreken, of alleen terug te komen als de klacht zich opnieuw aandient of wellicht een andere klacht jouw aandacht vraagt.

Bowen therapie behandelt echter geen specifieke klachten, symptomen of ziektes, Bowen therapie behandelt een mens met klachten. Er wordt dus gekeken naar en gewerkt met de hele mens, het is een holistische benadering! Bowen is één van de weinige technieken die ik ken die absoluut geen contra-indicaties kent. Iedereen kan het ondergaan, elke leeftijd, of je nu wel of niet gehinderd wordt door gezondheidsklachten, dat is nooit een beperking of bezwaar. Het is het proberen waard als je misschien teleurgesteld bent in andere technieken of als deze manier van benaderen je gewoon aanspreekt.

Meer informatie vind je op internet bij Bowned, BowTech of het European College of Bowen Studies.

Cadeaubon

Zo kunt u een cadeaubon bestellen:

  • Vul dit formulier in.
  • U ontvangt direct een antwoord per mail.
  • Volg de instructies in die mail om de betaling over te maken.
  • Zodra de betaling is ontvangen zend ik u de cadeaubon als pdf bestand.
  • Deze pdf kunt u uitprinten om de ontvanger ermee te verrassen.

Aanvrager

Naam
Email

Ontvanger

Naam

Cadeaubon

Cadeau

Beveiliging code

Code